Naturvitenskap og ingeniør

Ønsker du en praksisstudent som tar en naturvitenskaplig utdanning eller ingeniørutdanning? Her finner du oversikt over alle studieprogrammene som tilbyr praksis for studenter fra Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet.

Stor demning i fjellet. Illustrasjonsbilde.

Ingeniørutdanninger ved Høgskulen på Vestlandet 

Allmenn maskinteknikk

Bachelorstudenter i allmenn maskinteknikk kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Ansvarlig innovasjon og bærekraftig verdiskaping

Masterstudenter i Ansvarlig innovasjon og bærekraftig verdiskaping har praksiskursene INN520 (andre semester) og INN524 (tredje semester). I INN520 hospiterer studenter med ingeniørfaglig bakgrunn i regionale bedrifter/virksomheter i 10 uker, hvor de skal jobbe med innovasjons- eller entreprenørielle arbeidsoppgaver. I INN524 jobber studenter i tverrfaglige team (ingeniører, økonomer og studenter ved sjømat og havbruk) med konkrete oppgaver etter innspill fra bedrifter. Casene skal ha en innovasjonsretning.

Byggingeniør

Bachelorstudenter i byggingeniør kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Bærekraftig produksjon og sirkulærøkonomi

Bachelorstudenter i bærekraftig produksjon og sirkulærøkonomi kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Dataingeniør

Bachelorstudenter i dataingeniør kan velge å ha praksisperiode i en lokal bedrift på det siste året i studieprogrammet. Der skal studenten aktivt delta i de daglige arbeidsoppgavene til bedriften.

Elektroingeniør

Bachelorstudenter i elektroingeniør kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Energiteknologi

Bachelorstudenter i energiteknologi kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Havteknologi

Bachelorstudenter i havteknologi kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Informasjonsteknologi

Bachelorstudenter i informasjonsteknologi kan ta praksis i en lokal bedrift i løpet av 3. studieår.

Kjemiingeniør

Bachelorstudenter i kjemiingeniør kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Marinteknikk

Bachelorstudenter i marinteknikk kan ta praksis i bedrift som valgfag siste året i studieprogrammet.

Sivilingeniørutdanninger ved Universitetet i Bergen 

Energi

Sivilingeniørstudenter i energi får mulighet til praksis gjennom emnet ENERGI240. Geofysisk institutt har ansvar for utplasseringen og skaffer praksisplasser til studentene på emnet. Praksisperioden er på mist 120 timer i utplasseringen. Praksisarenaer er i bedrifter og institusjoner tilknyttet energiressurser og -bruk.

Havbruk og sjømat

Sivilingeniørstudenter i havbruk og sjømat får mulighet til praksis flere ganger i løpet av studieprogrammet. Institutt for biovitenskap er ansvarlig for studieprogrammet, og kan tilby praksisplasser hos partnere i sjømatklyngen. Studentene har ansvar for å skaffe seg praksisplasser selv, og kan derfor også være i andre bedrifter og institusjoner tilknyttet havbruk og sjømat.

Havteknologi

Sivilingeniørstudenter i havteknologi får mulighet til praksis gjennom emnet HTEK102. Institutt for fysikk og teknologi har ansvar for utplasseringen og skaffer praksisplasser til studentene på emnet. Praksisperioden er på ca. 200 arbeidstimer i løpet av tredje semester. Praksisarenaer er bedrifter og forskningsinstitusjoner som arbeider innen miljøovervåkning, fiske-/havbruksteknologi, mineralutvinning og olje og gass.

Medisinsk teknologi

Sivilingeniørstudenter i medisinsk teknologi er ute i praksis flere ganger i løpet av studieprogrammet. Praksisarenaer er sykehussektoren, farmasøytisk industri og annen teknologisk industri.

Mange fisk i et stort akvarium. Siluett av menneske i forkant. Illustasjonsbilde.

Natur- og samfunnsvitenskapelige utdanninger ved UiB

Biologi

Bachelorstudenter i biologi ved UiB kan få praksis gjennom emnet yrkespraksis i biologi. Praksisarenaer er offentlige etater og næringslivet.

Geografi

Bachelorstudenter i geografi ved UiB kan velge å ta praksisemnet GEO260. Studenten skal delta i arbeidsoppgaver som er relevante I forhold til deres faglige kompetanse og i forhold til virksomhetens behov. Studenten er utplassert 1-2 dager per uke, totalt 25 dager. Prakisplassene kan være i offentlege/kommunale etater eller konsulentbyråer innen areal- og samfunnsplanlegging, reguleringsplaner o.l.

Geovitenskap

Bachelorstudenter i geovitenskap ved UiB kan velge å ta emnet GEOV298 – GeoPraksis. Emnet er ment til å gi studentene praktisk innsikt i muligheter og utfordringer en møter i arbeidslivet som geolog eller geofysiker. Studentene skal ha 3 ukers praksis i bedrifter, forvaltningsinstanser eller organisasjoner innen geovitenskapelige disipliner.

Informatikk

Informatikkstudenter på UiB kan velge å ta emnet INF219 Informatikkprosjekt. Grupper på 3 til 5 studenter arbeider med et softwareprosjekt spesifisert av en ekstern aktør. Kurset er på 10 studiepoeng og går om høsten. Studentene tar vanligvis emnet i 5. semester slik at de har gode kunnskaper i programmering og software engineering.

Dersom en bedrift ønsker å melde inn prosjekt bør dette gjøres om våren eller senest midten av august.

Vi svarer ikke hendvendelser via dette skjemaet. Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss kan du sende en melding til hei@utdanningibergen.no