Lagde motivasjonsspill for ungdom - vant 50 000 kr

I høst vant teamet til Michelle Sæther (24) idékonkurransen StudentIdé og fikk 50 000 kr til utvikling av konseptet sitt. Bergen Teknologioverføring (BTO) holder nå en ny StudentIdé-konkurranse og er på utkikk etter det neste store gründerprosjektet. Frist for påmelding er 11. november.

BTO lanserte nylig idékonkurransen StudentIdé i samarbeid med Sparebank Vest. Dette er et initiativ som skal fremme studententreprenørskap i Bergen. Michelle Sæther, som studerer Innovasjon og Entreprenørskap ved Høgskulen på Vestlandet, ble sammen med Hana Čolaković, Pål Vårdal Gjerde og Eivind Lervik de første vinnerne av konkurransen. Idéen som sikret dem førsteplassen fikk hun da de jobbet med et studentprosjekt på høgskolen: En mobilapp som skal bidra til økt motivasjon blant studenter.

- Altreal er et digitalt spill som skal motivere til oppmøte og forbedring av klassemiljø og trivsel, forklarer Sæther.

- Vi har alle følt mangel på motivasjon på skolen og da er det nyttig med en slik løsning.

Håper å få realisert gründeridéen

Ved hjelp av premiepengene, har Sæther tenkt å ta neste steg mot lansering sammen med studievenninnen Hana Čolaković.

- Vi har nettopp opprettet en AS med pengene vi fikk fra konkurransen og foretatt en grundig markedsundersøkelse, avslører Sæther.

- Veien videre vil være å gjennomføre flere markedsundersøkelse med ulike målgrupper og ha en beta-versjon klar neste år.

I tillegg til pengepotten mottok også Sæther et medlemskap i BTO, som hjelp til å komme i gang. Det gir kontorplass og mentorveiledning, samt tilgang til fasiliteter, et bredt nettverk og faglige arrangementer.

- Vi får god oppfølging av BTO, sier Sæther.

Ønsker å fremme gode initiativ

Pernille Bucher-Johannessen er student ved Norges Handelshøyskole og praktikant ved BTO. Hun håper at StudentIdé-konkurransen vil stimulere til vekst i innovasjonsmiljøet blant studentene.

- Det vi håper er at flere skal bli interessert i innovasjon og entreprenørskap, forteller Bucher-Johannessen.

- Vi ønsker å fremme gode initiativ og ser etter nyskapende idéer. Vi ser også på potensialet til studentene når det gjelder å implementere og kommersialisere idéen.

Bucher-Johannessen vil gjøre obs på at BTO tilbyr flere tilbud og programmer som studenter kan benytte seg av, blant annet veiledningsprogrammet Accel Student og Grunderhub, et gratis program på fire måneder der deltakerne får kompetanse i å starte et selskap. Samtidig er terskelen til å spørre om hjelp og råd fra BTO lav.

- Hvis noen studenter tar kontakt, så tar vi dem inn og gir dem veiledning.

Tips: Ha en samfunnsnyttig idé

Sæther var en av studentene som hadde vært i kontakt med BTO før konkurransen.

- Vi tok kontakt med BTO og snakket litt om idéen. De anbefalte oss å melde oss på.

Til tross for oppmuntringen var hun usikker, og det var ikke før i siste liten at hun meldte seg på. Den avgjørelsen angrer hun derimot ikke på, for ikke lenge etter fikk hun beskjed om at teamet hennes var en av ti som hadde kommet til finalen. Sæther ser lattermildt tilbake på finaledagen.

- Jeg var kjempenervøs og følte skikkelig på presset, men det gikk heldigvis veldig bra, forteller hun.

- Jeg hadde fått god hjelp med pitchen fra Hana og Monhsenteret, og øvd veldig godt på forhånd. I tillegg hadde jeg et flott team som heiet på meg i finalen.

Har du noen råd og tips til kommende deltagere?

- Vis at idéen er samfunnsnyttig og at det er et marked for det, tipser Sæther.

Hun har selv en bakgrunn som dataingeniør, men legger vekt på at det tekniske detaljene ikke er like viktige i en pitch.

- Legg tydelig fram problemet du skal løse og hvordan du skal løse det. Ikke legg for mye vekt på spesifikasjoner rundt løsningen, men heller på hva den kan tilby.

Vi svarer ikke hendvendelser via dette skjemaet. Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss kan du sende en melding til hei@utdanningibergen.no